Archive for the ‘Tur’ Category

Fotavtrykket i Ålfoten: Romvesen eller sunnfjordingar?

Thursday, December 27th, 2012

Gjenskrift frå Resirkulert Vitenskap 27.12.2012

Av Spekul og Lativ (foto)

Den penultimate del av ein serie på fem artiklar som er skamlaust saksa frå diverse kulørt presse. Del fem treff internett 28 desember.

Ei gruppe forskarar hevdar dei har funne bevis for ekstraterrestrisk liv etter oppdaginga av eit ferskt avtrykk av eit fotliknande lem under ein ekspedisjon i indre Ålfoten i Noreg.

(more…)

Verdens børser i kne etter rykter om gigantisk gullfunn i Ålfoten

Wednesday, December 26th, 2012

Faksimile fra Morgendagens Telehiv 26.12.2012

Av Bull og Bear (foto)

BØRSKOMMENTAR

Tredje del av en serie på fem artikler som er skamløst sakset fra diverse kulørt presse. Del fire treffer internett 27. desember.

Verdens børser gikk i knestående da ryktene om et gullfunn i Ålfoten gikk ut på eteren. Det var NASA som satte fyr på markedet da de publiserte satelittbilder fra reguleringssonen til et vann i et øde fjellområde på Vestlandet i utkantlandet Norge.

(more…)

Helsvart materie

Tuesday, December 25th, 2012

Faksimile fra Morgenbrødet 25.12.2012

BOKANMELDELSE

Vi som fisker på frosne vann av Øystein Fisklaus

Språk: Kaudervelsk. Forlag: Smørja

Andre del av en serie på fem artikler som er skamløst sakset fra diverse kulørt presse. Del tre treffer internett andre juledag.

Vi som fisker på frosne vann trekker leseren inn i en forunderlig verden hvor absurde historier om menn med pekuliære fiskemetodepreferanser benyttes for å gjøre billige poenger om hverdagens tjas og mas. Boken lykkes i mye av sin intensjon, men det blir dessverre for lite av det dårlige.

(more…)

Unge menn tar den ut – helt ut! – IGJEN!

Monday, December 24th, 2012

Faksimile fra Vredens Sang 24.12.2012

Av Brød og Kjeks (foto)

Første del av en serie på fem artikler som er skamløst sakset fra diverse kulørt presse. Del to treffer internett første juledag.

Fire unge menn står parat til å ta fatt på en norsk nasjonalsport – ålfoting – og er forberedt på tunge stunder og et høyt inntak av lykkepiller underveis. Ålfoting har blitt utrolig populært de senere år og denne juli-helgen i 2012 skal hele 0,001 promille – ca. fire personer – av Norges befolkning utøve denne spennende tidtrøyten.

(more…)

2011 – Gjegnalundens forbandelse

Thursday, July 21st, 2011

Ondskapens arnested

Motorvognen brummet taktfast på vei ind i skjærsilden, denne plass på jorden Nordboene har kallet opp efter en åtseleter af rang, det mørkeste av Afrikas fremste og mest specialiserede snyltedyr, hyenaen. Gjennom et inferno af tåke og regn, bare opplyst af flerrende lynpile og tordenbrak, nærmet vi oss vor destinasjon, Hyen i Sundfjorden; stedet Gud gav op i ren fortvivlelse og fatigue. Meget hadde han klaret av i sine mest hektiske dager gjennem Skapelsen, men inderst inde i den mørkeste dal måtte selv Vårherre gi tapt for Fanden selv; mektige fjellvegge, et ustyrlig og fandenivoldsk klimat skulde gi Gamle-Erik en tumleplass for sitt mørke virke. Her inde skulle ikke menneskeætten slå rot og spre sine hyfer, her inde skulde Fanden selv regiere.

Så kom sundfjordingen.

(more…)

2009 – Ålfoten extravaganza

Sunday, March 14th, 2010
Det her gir meg absolutt ingen glede.

Erlend er apatisk og slørete i blikket der han lett krokbøyd står og sug på Kamelpukkelen sin ved ein bekk i Grønskredene ved Fessevatnet i Nordalsfjorden.

(more…)

2007 – Fjerdemann på pulken

Saturday, March 10th, 2007

Trofors er ikkje verdas navle. Eller, ein navle er jo igrunn berre ei grop på menneskekroppen, eit høl, ein plass der lo samlast, og i så måte kan kanskje Trofors kallast ein navle.

(more…)

2006 – Veikingkonvoien

Saturday, March 18th, 2006

Det starta som ein ide. Eller rettare sagt, det starta som ein reaksjon på ein annan ide. Det er vel stort sett slik det går til. Det eine byggjer på det andre og til slutt sit ein der med ei blautkake.

(more…)

2005 – Sjanseseilasen

Thursday, March 10th, 2005

Etter å ha betalt det kvite i auget og solgt kvitskjorta for ein vaksenbillett til Bodø, viser det seg at SAS/Braathens/Wideroe har eit tilbod for ungdom som er 25 år eller yngre, ein kategori som passar meg bra i nokre månader til. Problemet er at SAS tydelegvis ikkje er interessert i at allmugen skal få snusen i slike delikate lekkerbiskenar. (more…)